Se, jeg gjør noe nytt. Nå spirer det fram. Merker dere det ikke? (Jes. 43, 19a)

Mennesker som har levd en stund, gjør sjeldnere og sjeldnere noe som er nytt. Etter som årene går blir vi alle mer vant til å gjøre ting vi har gjort mange ganger før.
Barna opplever stadig nye ting, og gjør hele tiden nye erfaringer.

plante

Men kan Gud gjøre noe nytt? Han som er fra evighet av, han har jo alltid vært der, og vil alltid være der.

Jeg har noen ganger tenkt, at Gud har et enormt arkiv, og et kjempestort lager, der han har mulighet til å gjøre seg nytte av ting han har gjort før, han kan jo ta ut litt av hvert, ettersom han har levd fra evighet av!

Men, nei, Gud sier selv at han gjør noe nytt, ja, noe helt nytt. Han sier til og med at vi ikke skal tenke på det som hendte før, men at vi skal se, og legge merke til det nye han gjør.

Er ikke dette fantastisk? Jeg har store problemer mange ganger, å finne på helt nye ting som jeg kan gjøre. Ofte går jeg til mitt «lille» arkiv, eller mitt «lille» lager, for å hente ut noe jeg har gjort før, eller noe jeg har brukt før, og tar en kopi av det.

Med tanke på at jeg bare har levd en veldig kort stund, i forhold til Gud som alltid har vært der, blir det nesten helt umulig å forstå, at Gud gjør nye ting hele tiden. Gud må derfor være enormt kreativ, han rett og slett elsker å gjøre nye ting!

Han setter ikke frem for oss noe han bare henter ut fra lageret sitt, noe «godt brukt», eller noe som han kopierer fra arkivet sitt.

Denne tanken begeistrer meg, tenk så spennende det er å leve med en sånn Far, han overrasker oss alltid, og han er alltid opptatt med å gjøre noe nytt.

Nå ligger det et nytt år foran oss, helt nye ting vil Gud vise oss, og han spør i dag som før, merker dere det ikke? Han vil at vi skal være oppmerksomme, slik at vi ser det han gjør, også i den tiden som ligger foran oss.

Lev i forventning til vår himmelske Far, han er en kreativ Far som alltid gjør noe nytt!

Med ønske om et velsignet NYTT år!